Maršrutas

2021 m. rugsėjo 1 d. Jeronimo Ralio gimnazijos bendruomenė tapo Nacionalinio judumo iššūkio dalyviais, startuodami nemokamoje programėlėje #Walk15. Raliečiai visą laiką buvo pirmaujantys, nes mokiniai, jų tėveliai, mokytojai bei visi gimnazijoje dirbantys žmonės aktyviai įsitraukė į šią naudingą veiklą ir kasdien rinko žingsnius. Dalyvius skatinta kasdien įveikti po 7000 žingsnių, o aktyviausi ėjikai apdovanoti pagyrimo raštais, išmaniosiomis apyrankėmis.

Iššūkis jau finišavo – gimnazija iškovojo garbingą II vietą (rungėsi net 480 Lietuvos mokyklų). Iš viso nueita 95936502 žingsnių, ,,pasodinta‘‘ 203903 virtualių medžių. Džiaugiamės ir absoliučiais laimėtojais asmeniniame žingsnių ,,rinkime“: jais tapo matematikos mokytoja Rasa Jaruševičienė ir mokinės tėtis Gintaras Masionis. Daugiausiai žingsnių surinko Gustė Miškytė (Ic kl.), Rokas Čaikauskas (IIIb kl.) ir Alita Masionytė (IIIc kl.). Per visą šį laiką ne tik smagiai žingsniuota, klausytasi sveikatingumo paskaitų, bet ir sukurtas Jeronimo Ralio gimnazijos maršrutas, kuris yra Walk15 programėlėje.

Prisijungti raginame visus jonaviečius. Tai puiki galimybė einant daugiau sužinoti apie svarbias miesto vietas, paminklus.

Maršruto pradžia – prie mokyklos, kurios ištakos siejamos su miesto pradžios mokykla Nr.1, buvusia Žeimių gatvėje. Toliau reiktų eiti prie moderniausio pastato Jonavoje, daugiafunkcio komplekso, kuriame plėtojama sportinė ir kultūrinė veikla, organizuojami aukšto lygio sporto ir meno renginiai. Žygio maršrutas tęsiamas per Joninių slėnį – poilsio ir pramogų vietą, pro vertėjo, gydytojo Jeronimo Ralio kapą. Žygiuojant prieinama prie Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos bei Jonavos Šv. Jokūbo Parapijos namų.

Toliau maršrutas vingiuoja į Taurostos parką, o Panerio dviračių taku artėjama prie finišo, pasiekiant Laukagalių piliakalnį, vadinamą Milžinų kalnu. Šis 16 metrų aukščio piliakalnis nelengvai įveikiamas – jo šlaitai itin statūs, tačiau iššūkius mėgstančius kviečiame nepabijoti.

Priešpaskutinis lankytinas objektas – Šaulių kryžius, pastatytas 1928 m., o atstatytas 1990 m. laisvės kovotojų atminimui. Šaulių kryžius stovi Atminimo parke, kur auga įvairių organizacijų pasodinti medžiai. Parko pakraštyje yra įvairaus dydžio akmenų dėlionės – Lietuvos Nepriklausomybės simboliai, kuriuos tremtinė Aldona Rutkauskienė dėliojo dvejus metus, kol sukūrė unikalų paminklą nuo sovietų okupantų kritusiems laisvės kovotojams bei šauliams atmininti.

Gimnazijos sudarytas maršrutas trunka apie 3 valandas, juo žygiuodami ,,surinksite“ apie 15000 žingsnių ir įveiksite apie 15 km atstumą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos