Karjeros ir verslo diena

Gimnazijoje įvykęs Karjeros ir verslo renginys orientuotas į jauno žmogaus tobulėjimą, pasiruošimą darbo rinkos pasauliui. Visą dieną trukusių veiklų programoje I-IV klasių gimnazistams buvo pasiūlyta 30 paskaitų, kūrybiškumo mokymų.

Raliečiams buvo smalsu ne tik aplankyti Lietuvos karo akademijos ginklų parodą, bet ir kurti vaizdo žaidimus, domėtis kibernetine higiena, archeologija, politikos bei viešojo kalbėjimo, emocijų valdymu. Naujų patirčių ir žinių suteikė STEAM – įdomioji chemija iš KTU, linksmieji robotai iš Vilniaus kolegijos, IT darbų pristatymas iš VDU, pokalbis apie muzikos produkciją su VDU ambasadore. ISM rektorius dr. D. Misiūnas su gimnazistais diskutavo apie svajonių realizavimo etapus, o KTU SHMF dekanas dr. A. Lašas - apie ateities paieškas.

Didelio dėmesio sulaukė gimnazijoje pirmą kartą vykusi mokinių verslų mugė, kurioje net devyniolika III klasių gimnazistų bendrovių pristatė savo sukurtus verslus: intelektinius ir stresą mažinančius žaidimus, mobiliąsias programėles, įvairius suvenyrus, tvarumą skatinančias ir švietimo paslaugas, muzikinį projektą, gyvūnų priežiūros paslaugas, higienos ir kosmetikos priemones. Šias veiklas vertino Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Jonavos filialo tarybos nariai Virginijus Vizbaras, Lina Astrauskė bei vadovė Dalia Sinkevičienė, Jonavos savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Daiva Skebienė, Lietuvos Junior Achievement direktorė Andželika Rusteikienė, Mariaus Jakulio Jason fondo direktorė Kotryna Jaščemskienė ir verslo mentoriai iš Vilniaus verslo kolegijos. Pirmąją vietą pelnė bendrovė ,,Legacy” - muzikinis gimnazistų Germano Sabatausko ir Kipro Kalpoko verslas. Į geriausiųjų penketuką pateko ir bendrovės ,,Mudi”, ,,Wix Twix”, ,,Maugliukai”, ,,Piranijos”. Gimnazijos ekonomikos mokytoja Rūta Strumilienė džiaugėsi versliais raliečiais, tikėdama jų svajonių išsipildymu.

,,Rengiant karjeros ir verslo dienos programą, buvo atsižvelgta į jauno žmogaus savęs pažinimo svarbą, nes šiuolaikinio gyvenimo tempas ir aktualijos reikalauja kritinio mąstymo, kūrybiškumo, sugebėjimo savarankiškai priimti sprendimus ir susidoroti su pokyčiais“, - pabrėžė mokyklos karjeros koordinatorė Aušra Nacevičienė.

ES ir Jonavos raj. savivaldybės finansuojamas „Kokybės krepšelio“ projektas padeda įgyvendinti patyriminį ugdymą gimnazijoje.

Nuotraukos:
Audrius Reipa

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos