STEM projektas

,,Išmintingas ne tas, kuris daug žino, o tas, kurio žinios naudingos”,- sakė Eschilas. Tad III klasių mokiniai kartu su mokytojomis Idilija Balickiene, Inga Kuzeorg-Petrikoniene bei Inga Mikutovskiene dalyvavo veikloje netradicinėje aplinkoje – „pamokoje ant ratų“. Pirmoji pamoka – Ukmergėje. Čia UAB „Likmerė“ gamykloje gimnazistai susipažino su beržo apdirbimo procesu, jį ruošiant fanieros gamybai.

Antroji pamoka – Anykščiuose. Mokiniai lipdami į Šv. Mato bažnyčios apžvalgos aikštelę, kuri įrengta 33 metrų aukštyje, turėjo įveikti 186 laiptelius ir atlikti fizinio krūvio įtakos pulso dažniui tyrimą. Tyrimo metu raliečiai pastebėjo, kad pulso dažnis padidėjo po fizinio krūvio, o po 6 min pulso dažnis grįžo į pradinę padėtį. Taip pat mokiniai mėgavosi nuostabia Anykščių apylinkių panorama, sužinojo istorinių faktų apie bažnyčią ir jos kilmę.

Trečias užsiėmimas – A. Baranausko klėtelėje vykusi Kultūros paso literatūros pamoka „Be jo gal ir mūsų nebūtų buvę“. Poema „Anykščių šilelis“ skaityta ne tik lietuviškai, bet ir ukraniečių kalba. Naujo gimnazijos bendruomenės nario Ruslano Sapielkin lūpose suskambo lietuviškas žodis.

Ketvirtoji pamoka - Anykščių lajų take. Čia mokiniai skaičiavo medžio amžių matuodami kamieną, medžio aukštį matavo pieštuku, mėgino atpažinti ir nupiešti A. Baranausko vartotus matematinius terminus - ratlankį, kėslą kampą, punktą, giją ir kt. Kelionė neprailgo, įspūdžių daug. Džiaugiamės, kad ES ir Jonavos raj. savivaldybės finansuojamas „Kokybės krepšelio“ projektas padeda įgyvendinti patyriminį ugdymą gimnazijoje.

Nuotraukos:
A. Lukošenkin

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos