Karjeros forumas

  • Paskelbė : Daiva Sirtautienė
  • Paskelbta: 2024-05-13
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

“Būk originalas, o ne kopija!” – toks sėkmingai organizuoto pirmojo mokinių karjeros forumo, kviečiančio atsakingai rinktis gyvenimo kelią, apibendrinimo sakinys nuskambėjo iš edukologės, Lietuvos karjeros specialistų asociacijos vadovės Giedrės Valaitienės lūpų. Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijos darbo grupės organizuotas regioninis karjeros renginys „Šok į ateitį drąsiai“ sukvietė ne tik Jonavos, bet ir Kėdainių, Kauno gimnazijų bei progimnazijų atstovus. Šio forumo metu dalyviai supažindinti su įvairiomis karjeros galimybėmis bei skatinti ryžtingai siekti aukštesnių tikslų.

Viena iš svarbiausių forumo temų – sėkminga lyderystė, mąstant apie būsimą karjerą. Juk kiekvieno individualus sėkmės kelias prasideda nuo tikslo pasirinkimo ir motyvacijos, o tai – lemtingas žingsnis, siekiant puikių rezultatų. Daug dėmesio skirta  nuolatinių žinių kaupimo bei jų taikymo praktiškai akcentams. Pranešimų ir diskusijų esmė – karjera nėra tiesiog darbas, o ilgalaikis įsipareigojimas sau ir savo tikslams.

Naudinga, kad renginio metu dalyvavo  įvairių sričių profesionalai, kurie nuoširdžiai su jaunimu dalijosi savo patirtimi ir žiniomis. Tarp jų buvo verslininkas ir investuotojas Ilja Laurs, apžvelgęs  ateities profesijas ir darbo rinkos perspektyvas iki 2030-ųjų metų. Be to, verslininkas konstatavęs, kad profesijų įvairovė šalyje didėja, o nedarbas mažėja. “Mokslo sriubos” redaktorius Ignas Kančys mokiniams teigė, kad būti mokslininku gali tie, kurie rinksis studijuoti fiziką, chemiją ar inžineriją…, o forumo pranešėjas – verslininkas, investuotojas Aurimas Kildišis – tiesiog skatino turėti tikslą ir jo siekti. KTU Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto dekanas Ainius Lašas mokiniams patarė neišsigąsti, kai aplanko nežinia, ką studijuoti, nes tai – normali būsena, o modernaus pasaulio plotis ir įvairovė gali virsti didele pridėtine verte. Karjeros konsultantės Giedrės Žentelytės-Linkienės ir Lietuvos karjeros specialistų asociacijos vadovės Giedrės Valaitienės pranešimai apėmė įvairias sritis – nuo sėkmingos karjeros kūrimo iki taiklios metodikos, siekiant tikslų.

Regioninio karjeros forumo dalyvius atvyko pasveikinti Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius, linkėdamas kiekvienam asmeninės pažangos, bei entuziaztingai šį renginį moderavusi gimnazijos alumnė, LVI laidos abiturientė Birutė Gailienė.

Forumo metu mokiniai aktyviai diskutavo ir dalyvavo mini studijų mugėje, kurią surengė įvairių aukštųjų mokyklų atstovai. Tai suteikė jauniesiems karjeros planuotojams galimybę tiesiogiai bendrauti ISM, KTU, VDU, VU bei Vilniaus, Kauno kolegijų atstovais, išgirsti informacijos apie studijų programas ir ateities karjeros planavimą.

Pirmasis regioninis karjeros forumas “Šok į ateitį drąsiai” Jonavoje atvėrė mokiniams erdvę drąsiau svajoti ir siekti tikslų, kurie pažangiau keis asmens ir visuomenės gyvenimo perspektyvas. Dėkojame forumo partneriams ir rėmėjams: Jonavos rajono savivaldybės merui Mindaugui Sinkevičiui, Jonavos rajono savivaldybė, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Jonavos filialui, Jonavosrajono Švietimo Pagalbos Tarnybai, Jeronimo Ralio gimnazijos alumni klubui, Jonavos kultūros centrui. Lyderystės veiklų organizavimas  pagal Tūkstantmečio mokyklos (TŪM) programą#tukstantmeciomokyklos #TŪM #lyderystė  Programa finansuojama #NextGenationEU lėšomis. Programą įgyvendinaEuropos socialinio fondo agentūra

Nuotraukos:
Audrius Reipa

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas