Kokybės krepšelio veiklos ir patirtys

  • Paskelbė : Daiva Sirtautienė
  • Paskelbta: 2023-06-01
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 25 dieną gimnazijoje vyko Jonavos rajono ugdymo įstaigų konferencija „Kokybės krepšelio“ veiklos ir patirtys, taikant tarpdalykinių projektų metodą“. Sulaukėme svečių iš Jonavos miesto bei rajono mokyklų. Dalyvius sveikino gimnazijos direktorė Zita Gudonavičienė, Jonavos savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto vyriausioji specialistė Danutė Ragelienė. Renginio metu pristatytos „Kokybės krepšelio“ projekto įgyvendinimo sėkmės ne tik gimnazijoje, bet ir Jonavos Panerio pradinėje mokykloje.

Dirbtinis intelektas, gamtinis mokomasis-pažintinis tyrimų takas, tvari energija, kūrybinė- edukacinė ekspedicija – raktiniai žodžiai, atskleidę ilgą grandinę įdomių veiklų, užsiėmimų, praktikumų, kuriuose dalyvavo gimnazistai, mokytojai, kuravę tarpdalykinių projektų įgyvendinimą.

Panevėžio atviros prieigos STEAM centro metodininkė L. Tamošiūnaitė įgarsino STEAM mokymo iššūkius ir galimybes Lietuvoje. Išklausę pranešimo konferencijos dalyviai išsiskirstė į „aktyvias“ dirbtuves, kuriose patys galėjo atlikti užduotis, eksperimentus, dalyvauti skirtingose veiklose, pamatyti atnaujintas gimnazijos erdves.

Rašytojas Viktoras Hugo teigė, kad „niekas taip nepadeda kurti ateities, kaip drąsios svajonės“. Džiaugiamės, jog „Kokybės krepšelio“ projekto lėšos padėjo organizuoti kokybišką ugdymo procesą, paskatino efektyvų praktinių veiklų įgyvendinimą, o svarbiausia padėjo siekti kiekvieno gimnazisto individualios pažangos.

Konferencijos dalyviai akivaizdžiai pajuto, kad gimnazijoje augame, kuriame ir tobulėjame.

Nuotraukos:
Audrius Reipa

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos