Sveikatos diena

  • Paskelbė : Daiva Sirtautienė
  • Paskelbta: 2023-04-26
  • Kategorija: Renginiai

   Balandžio 26 dieną Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijoje vyko Sveikatos diena. Nuo pat ryto malonūs įvairių vaistažolių kvapai pasklido vos pravėrus gimnazijos duris. Visus nustebino  neįprastus pavadinimus gavę mokyklos kabinetai. Matematikos kabinetas tą dieną tapo Mėtų kabinetu, o istorijos – Šalavijo kabinetu... Čiobrelių, aviečių, liepžiedžių, juodųjų serbentų, ramunėlių, krienų – tokių augalų pavadinimais išskirtuose kabinetuose buvo galima rasti ne tik pateiktos informacijos apie jų gydomąsias savybes ir naudą imuninei sistemai, bet ir paraginta pasimėgauti arbatomis, paskanintu vandeniu, užuostie džiovintų vaistažolių kvapą.

    Pertraukų mtu gimnazijos fojė visiems norintiems raliečiams buvo matuojamas arterinis kraujo spaudimas, kūno masės analizatoriumi  skaičiuojamas kūno masės indeksas (KMI) bei vidinių ir išorinių riebalų, raumenų masė, o dinamometru galima buvo pasimatuoti  rankų jėgą. Gimnazijos bendruomenė pertraukų metu buvo kviečiama smagiai pailsėti gryname ore – ,,Raliečių kiemo lygoje“ išmėginti įvairių žaidimų kartu su „Olimpinės kartos” atstovais. Šį renginį gimnazistams organizavo visuomenės sveikatos specialistė Irma Danielė.

   Tokia dinamiška, informatyvi Sveikatos diena ugdymo įstaigoje dar kartą priminė svarbią Herofilo tiesą: „Kai nėra sveikatos, negali pasireikšti išmintis, neįmanoma atsiskleisti menui, nebėra jėgų kovoti, turtai pasidaro nenaudingi, o protas – neveiklus.“

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos