Jubiliejinę Ralio naktį "lijo" žvaigždėmis

  • Paskelbta: 2023-01-26
  • Kategorija: Renginiai

Dinamiška sausio pabaiga Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijoje ne tik todėl, kad artėja pusmečio pabaiga... Intensyviai ruoštasi ir išskirtiniam renginiui. Kas gi gali būti įsimintinesnio už nekantriai lauktąją žvaigždėtą raliečių kūrybos naktį, praleistą su mokyklinių metų draugais ir žvaigždėmis? Kuo ypatingas šiųmetis tradicinis projektas „Ralio naktis“? Ko gero, gimnazistai atsakytų darniu choru: „Juk tai jubiliejinė, įspūdingoji, 25-oji naktis, skirta jaunųjų kūrėjų mintims pažadinti!“

Renginys patrauklus ne tik raliečių, bet ir kitų miesto mokyklų aštuntokų žinioms gilinti, tobulėti, atrasti save kūrybinių srovių erdvėse. Žodžiu, kiekvienas dalyvis rinkosi veiklos laboratoriją pagal pomėgius.

Tąnakt viskas atrodė įspūdingai: ir atidarymo kalba, ir grupės „Miražas“ pasirodymas, ir nakties Karaliaus ir Karalienės rinkimai, ir poilsio valandėlė baseine be vandens...

Išskirtinę naktį gimnazijoje lankėsi nemažas būrys svečių-vadovų: televizijos laidų vedėjas, iššūkių nebijantis Timūras Augucevičius, mokiniams pasakojęs apie TV užkulisius; grupės „FSG“ narys Germanas Daškevičius-Gamka, kartu su dalyviais kūręs dainas; jaunasis muzikos srities talentas Benas Kukenys-benny b, mokęs muzikos prodiusavimo pagrindų; menininkas ir fotografas Ignas Avižinis, demonstravęs, kaip įamžinti nuostabiąsias akimirkas; Edvinas Rupšys ir Guoda Venciūtė, gilinęsi į kitų emocijas ir padėję jas suvokti; teatro aktorius, dramaturgas, režisierius Mantas Vaitiekūnas, kartu su mokiniais pastatęs mažąjį spektaklį; Didžiojo Lietuvos Etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko instruktoriai - Lukas Liubinas, Večiaslav Svistunov, Dominykas Strašunskas ir Viltė Duobaitė - papasakoję apie kariuomenės veiklą bei leidę išbandyti kareivišką amuniciją; o RED šokių studijos trenerės Miglė Vosyliūtė ir Paulina Žilinksaitė gimnazistus ir svečius išmokė energingo šokio.

Pertraukėlės metu projekto dalyviai turėjo galimybę dalintis įspūdžiais bei emocijomis, dalyvauti rengiamoje diskotekoje, fotografuotis "Citriaus" stotelėje bei ilsėtis, žiūrint filmus.

Tradicinė „Ralio naktis“ neprailgo, nes tikslas juk - susipažinti ir pamatyti kiekvienos laboratorijos atliktą kūrybinį darbą. Čia ir vėl gerų emocijų bei judesio pliūpsniai!..

Kad renginys vyktų sklandžiai ir be sustojimų, labai apsukriai triūsė gimnazijos „mėlynoji komanda“, vadovaujama direktorės pavaduotojos ugdymui Daivos Sirtautienės.

Be abejo, nuoširdų Ačiū raliečiai taria ne tik svečiams, bet ir šio projekto rėmėjams: kepyklėlei „Prezo“, Jonavos alpakoms, B. Benaitienės IĮ „Mubas“, E.Mickevičiaus IĮ „Technoera“, RMK, UAB Investicinių sprendimų grupei.

Ypatingoji Naktie, lauksime tavęs sugrįžtančios!

Danielė ir Beata, I a klasė

Autorius:
Danielė ir Beata, Ia klasė

Nuotraukos:
Audrius Reipa

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos