Tarptautinė mokinių konferencija

         Sausio 10 dieną įvyko planuota tarptautinė mokinių baigiamoji konferencija, kurios tema – „Virtualūs  ryšiai visame pasaulyje“.  Bendraamžiai gali mokytis vieni iš kitų bendraudami ir pažindami skirtingas kultūras. Kalbėdami apie perskaitytas knygas ir skaitymo rekomendacijas, dalytasi  informacija apie vertingiausias ir įdomiausias jaunimui skirtas knygas.

         Konferencijoje  dalyvavo virš 80 mokyklų, tarp jų ir Jeronimo Ralio gimnazijos I c klasės gimnazistai kartu su mokytojomis Auksuole Karosiene ir Ina Parėdniene, bibliotekos darbuotojomis Irena Gripkauskiene bei Janina Skirgailiene. Projektą koordinavo Indijos atstovai, kurie mūsų gimnazistus ne tik  pasveikino lietuviškai, bet ir išsamiai pasidomėjo Lietuva. Raliečiai taip pat išmoko atsakyti indiškai: “Namaste”. Pradžioje išgirdome dalyvių įžanginę kalbą, po to - informaciją apie projektą, vyriausybės politiką, skaitymo skatinimą. Vyko mokinių pasirodymai, improvizuota Medžio padėka ir kt.

Gimnazistai pristatė 3 video - filmukus apie gimnaziją, Jonavą ir biblioteką. Juose pateikta konkreti informacija apie publikacijas, skaitytojus, mėgiamus kūrinius ir autorius. Raliečiai noriai filmavo, įgarsino filmus angliškai (medžiagą montavo II d klasės mokinė Elina Šamaeva). Tai labai įdomi ir naudinga patirtis. Projekto pabaigoje išsakyta  nuomonė apie konferenciją liudija, kad bendradarbiavimą verta tęsti.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos