STEM projektas

,,Mokymasis – tai vienintelis veiksmas, kurio protas niekad nebaigia, niekad nebijo ir dėl kurio niekad nesigaili“, - sakė Leonardas da Vinčis. Šį teiginį pagrindžia ir STEM projekto ,,Aš – pasaulio dalis” veiklų tęsinys. IIė klasės mokiniai Augusta Chlomko ir Adrijus Muleronka dalyvavo Vilniaus Gedimino technikos universiteto „Ateities inžinerijos” 5-ojo sezono pavasario sesijos projektinių darbų pristatyme – konkurse. Raliečių atliktas projektinis darbas „Žalioji sienelė biologijos kabinete“ buvo pripažintas geriausiu tematikos „Ateities miestas: darnus pastatas” darbų konkurse gimnazijų kategorijoje.

Projektą įgyvendino penki IIė klasės mokiai: Viltė Čepkauskaitė, Elinga Daugilavičiūtė, Austėja Juknytė, Adrijus Muleronka ir Augusta Chlomko. Mokiniai įsijungė į nuotolinę VGTU mokymosi platformą „Ateities inžineriją“, pasirinkę tematiką „Ateities miestas: darnus pastatas“, kurios konsultantė Dr. Vilūnė Lapinskienė. Gimnazijoje projektiniam darbui vadovavo biologijos mokytoja metodininkė Idilija Balickienė ir IT mokytoja metodininkė Angelė Buitkienė.

Projektas buvo finansuotas iš Europos sąjungos struktūrinių fondų lėšų ir Jonavos rajono savivaldybės bendrai finansuojamo projekto Nr. 09.2.1.-ESFA-V-719-01-0001 ,,Kokybės krepšelis”. Projektą planuojamas tęsti, integruojant veiklas ir praplečiant tyrimus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos