Tarptautinė organų donorystės diena

  • Paskelbė : Daiva Sirtautienė
  • Paskelbta: 2023-10-07
  • Kategorija: Renginiai

Dovanoti gyvenimą kitam žmogui – ar gali būti kilnesnė misija?.. Juk organų donorystė ir transplantacija suteikia gyvenimo viltį nepagydomai sergantiems pacientams: gali išgelbėti gyvybę, suteikti visavertį gyvenimą, leisti dirbti, mokytis, keliauti. Spalio 6 dieną gimnazijoje paminėta Tarptautinė organų donorystės diena, kurios tikslas – visuomenę informuoti apie donorystės tikslą ir prasmę.

Minėtinos dienos renginių pradžia vyko Jeronimo Ralio gimnazijos kieme – uždegtos žvakutės širdelės forma. Kiekviena šviečianti ugnelė – tai simbolinė padėka, sklindanti iš kiekvieno išgelbėtojo širdies. Ši akcija skiriama donorų artimiesiems ir visiems donorams už neįkainojamą dovaną kitam – GYVENTI! Be to, gimnazijos ketvirtų klasių gimnazistai buvo pakviesti į aktų salę stebėti lietuvišką dokumentinį filmą apie kaulų čiulpų donorystę „Kraujo kelias“. Susitikime dalyvavo ir filmo pagrindinis herojus Giedrius Pauža, kuriam prieš 10 metų gyvybę išgelbėjo vokiečių komandos futbolininkas, tapęs kaulų čiulpų donoru. Šio žmogaus gyvenimo istorija skatina kiekvieną pamąstyti apie akivaizdų donorystės „stebuklą“.

Dėkojame šio renginio organizatorei – Visuomenės sveikatos specialistei I. Danielei. AČIŪ tariame Olimpinės kartos nariams ir visiems gimnazijos pedagogams kurie prisidėjo prie renginio organizavimo.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos