Startavo ilgalaikis kultūrinis projektas

 Startavo ilgalaikis kultūrinis projektas „TURAS“ – performatyvi, imersinė kelionė per taikomojo teatro netradicines apraiškas (per žaidimą) į savęs pažinimą. Tai juk labai įdomu! Raliečiai, susipažinę su projekto – perfomanso „Turas“ tikslais ir laukiamais rezultatais, leidosi į pirmąją pažintinę kelionę „Teatro pasaulio užkulisiai“. Apsilankę LMTA Klaipėdos fakulteto Teatro katedroje, susipažino su lietuvių aktoriumi, režisieriumi Valentinu Masalskiu, kuris pakvietė stebėti studentų vaidybos egzaminą. Vėliau vyko nuoširdi diskusija apie personažų vaidmenis bei interpretaciją, emocijų perteikimą, judesių ir kūno kalbos naudojimą. Apibendrindamas diskusiją, aktorius pagyrė gimnazistus už jų pastangas ir atsidavimą bei domėjimąsi teatro menu. Be to, teatro mokytoja Živilė Martinaitienė supažindino su Mokomojo Teatro scenos įranga, Teatro katedros mokomuoju procesu bei karjeros galimybėmis.

 Gimnazistai, trumpam įmerkę kojas į jūrą, grįždami namo svarstė galimybę kurti savąjį performansą, t. y., kurti trumpus, meninius etiudus žiūrovų akivaizdoje.

Kultūros ir lyderystės veiklų organizavimas pagal Tūkstantmečio mokyklos (TŪM) programą #tukstantmeciomokyklos #TŪM #kultura #lyderystė  Programa finansuojama #NextGenationEU lėšomis. Programą įgyvendina Europos socialinio fondo agentūra

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas