Erasmus+ projekto „Tikslas: laimė!”

2021 m. gruodžio 6-10 dienomis Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijoje buvo įgyvendinamas Erasmus+ projekto „Tikslas: laimė!” tarptautinis partnerių vizitas, kuruojamas pavaduotojos Daivos Sirtautienės ir mokytojos Ritos Lamokovskienės. Pagrindinis šio daugiakultūrio susitikimo tikslas buvo sutelkti dėmesį į darnaus vystymosi tikslus, pabrėžiant aplinkosaugos ir ekologinius aspektus. Projekto partneriai iš Graikijos, Čekijos, Lenkijos, Rumunijos ir Lietuvos dalyvavo įvairiose edukacinėse ir kultūrinėse veiklose, kurios padėjo gilinti žinias, įgyti naujos patirties ir praplėsti akiratį aplinkosaugos klausimais Lietuvoje.

1 diena

Pirmoji diena mokykloje buvo skirta integracinėms veikloms, tokioms kaip susipažinimas su projekto dalyviais,  Jeronimo Ralio gimnazijos ir Jonavos miesto istorija, kurią pristatė mokytoja Daiva Kšivickienė. Be to, projekto dalyviai turėjo galimybę sukurti tvarius knygų skirtukus ir gaminti ekologiškas žvakes, pagamintas iš natūralaus bičių vaško. Šios dirbtuvės paskatino mokinius būti iniciatyviais, kūrybingais ir aplinka besirūpinančiais visuomenės nariais.

2 diena

Antroji diena buvo orientuota į edukacines užduotis, kuriose daugiausia dėmesio buvo skiriama 17 darnaus vystymosi tikslų, kuriuos 2015 m. nustatė Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja.  Mokiniai buvo supažindinti su darnaus vystymosi tikslais, jų tarpusavio sąsajomis ir įtaka šiuolaikinei visuomenei. Taipogi, dalyvavo meninėse dailės dirbtuvėse, kurias vedė mokytoja Lina Smailytė. Šios veiklos padėjo geriau suprasti darnaus vystymosi tikslų sudėtingumą ir tarpusavio ryšius.

Mūsų gimnazijoje vykstantis tarptautinis Erasmus+ projektas „Kelionės tikslas – laimė!“ gyvuoja ir karantino metu. Paderewski Private Grammar School psichologė Małgorzata Szpiłyk subūrė II-IV kl. mokinius ir mokytojus į virtualų susitikimą iš Lietuvos, Lenkijos, Graikijos, Čekijos ir Rumunijos. Šio susitikimo metu mokiniai susipažino, aptarė projekto metu vykdomas veiklas ir planavo ateities vizijas. Šis projekto dalyvių susitikimas suteikė galimybę pažinti kitų šalių ypatumus šiuo ypatingu laikotarpiu, praktikuoti anglų kalbos įgūdžius ir užmegzti glaudesnius ryšius tarp mokyklų iš skirtingų Europos šalių.

 

Mūsų gimnazijos II-III klasių mokiniai, dalyvaujantys Erasmus + projekte „Kelionės tikslas: laimė!“, turiningai praleido popietę virtualiame susitikime su profesoriumi John Cannings. Šio susitikimo metu projekto dalyviai aptarė pasaulį siejančias ekologines problemas, atliko testą apie gamtinių išteklių eikvojimą bei dalyvavo bendroje diskusijoje su mokiniais iš kitų šalių aptardami būdus, galinčius padėti išsaugoti aplinką. Įvairių aplinkosaugos temų nagrinėjimas bus plėtojamas viso projekto metu.

Gimnazijoje sėkmingai tęsiasi Erasmus+ mokyklinės strateginės partnerystės projektas „Kelionės tikslas: laimė!”. Mūsų gimnazijos trečiokės Austėja Juzumaitė, Vakarė Skeirytė, Auksė Gavelytė ir Miglė Skorobogatova aktyviai dalyvavo šio tarptautinio projekto veiklose: bendravo su bendraamžiais iš Lenkijos, Čekijos, Graikijos ir Rumunijos mokyklų, kūrė video reportažą bei nuotraukų koliažą, rašė laiškus. Šis nuotolinis susitikimas padėjo susipažinti su skirtingų kultūrų ypatumais, lavinti anglų kalbos žinias bei darbo komandose įgūdžius, paskatino tarptautinį bendradarbiavimą tarp Europos mokyklų. Nuotolinio susitikimo veiklas kuravo anglų kalbos mokytoja Rita Lamokovskienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos