Finalinis (šalies) Dr. Juozo Petro Kazicko moksleivių programavimo konkursas 2023

  • Paskelbta: 2023-03-22
  • Kategorija: Konkursai

KTU Informatikos fakultete vyko finalinis (šalies) Dr. Juozo Petro Kazicko moksleivių programavimo konkursas 2023. Forumo metu mokiniai turėjo galimybę išbandyti VR žaidimus ir iš anksto pasiruošę dalyvauti informacinės sistemos grafinės sąsajos projektavimo varžybose.

Pagal šių metų iššūkį „Saugok gamtą“ reikėjo sugalvoti sistemos (svetainės ar programėlės) idėją, suprojektuoti sistemos langų dizainą ir paruošti pristatymo skaidres. Darbus mokiniai atliko savo ugdymo įstaigose, paskui kėlė į sistemą ir turėjo pristatyti parengę skaidres finalinio dr. J. P. Kazicko konkurso metu.

Konkursinius darbus pristatė du raliečiai: Greta Zabutkaitė (IIė), parengusi projektą „Etno žygiai Lietuvos etnokultūriniais regionais“, ir Emilis Šaltys (IId), parengęs projektą „Mano pėdsakas“. Abiem gimnazistams įteiktos padėkos ir dalyvio pažymėjimai, o Emiliui Šalčiui, užėmusiam II vietą, įteiktas „Laureato diplomas“. Sveikiname gimnazijos jaunuosius informatikus ir dėkojame juos rengusiai informacinių technologijų mokytojai Angelei Buitkienei.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos