TŪM išvyka

  • Paskelbė : Daiva Sirtautienė
  • Paskelbta: 2023-12-07
  • Kategorija: Išvykos

Skraidant lengvoms gruodžio snaigėms, mūsų gimnazistai išvyko į Vilniaus kolegiją, pasiruošę ne tik trumpam pamiršti mokyklinius suolus, bet ir praleisti dieną, kupiną nuotykių.

Dienos pradžioje įsiminė aktyvios diskusijos su kolegijos lektoriais. Temomis, kaip „Būti ar nebūti XXI a. mokytoju?“ ir „Ką vartotojams sako produkto pakuotė?“, raliečiai praplėtė žinių kraitę, tobulino lyderystės gebėjimus, kuriems ypač aktualus kritinis mąstymas ir iniciatyvumas.

Vėliau gimnazistai dalyvavo kūrybinėse-praktinėse dirbtuvėse pagal STEAM programą. „Cheminė analizė. Kurie vaisiai rūgščiausi?“; „Darbas švietimo įstaigoje: iššūkis ar galimybė?“- šios temos gimnazistus subūrė eksperimentuoti ir ugdytis inovacijų įgyvendinimo gebėjimus.

Supažindinimas su kolegijos studijų programomis pagilino žinias apie aukštojo mokslo pasirinkimus, atvėrė naujas perspektyvas, kurios puikiai dera su STEAM principais, pabrėžiant mokslo ir technologijų naudą, inžinerijos perspektyvą, menų galią.

Pasibaigus paskaitoms kolegijoje, gimnazistai turėjo unikalią galimybę apsilankyti antiteroristinių operacijų „Aras“ rinktinės būstinėje. Tai padėjo suprasti jų veiklos esmę, atkreipė dėmesį, kaip lyderystė yra svarbi organizacijos efektyvumo dalis, puikiai integruojant STEAM principus saugumo ir technologijų kontekste.

Žinoma, gimnazistai grožėjosi ir Vilniaus miesto egle, kuri informatyvią dieną darė jaukesnę ir įsimintinesnę. Išvykos dalyvius naujos žinios ir įžvalgos paskatino intensyviau domėtis mokslo ir technologijų sritimis, ugdytis lyderystės savybes. Už naudingai praleistą dieną raliečiai dėkingi išvykos organizatoriams. STEAM ir lyderystės veiklų organizavimas pagal Tūkstantmečio mokyklos (TŪM) programą #tukstantmeciomokyklos #TŪM #STEAM #lyderystė Programa finansuojama #NextGenationEU lėšomis. Programą įgyvendina Europos socialinio fondo agentūra 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos