Informacija eksternams

  • Paskelbė : Daiva Sirtautienė
  • Paskelbta: 2024-09-13
  • Kategorija: Aktualijos

2024–2025 mokslo metų valstybinių brandos egzaminų dalis organizuoti bazine mokykla paskirta Jonavos Jeronimo Ralio gimnazija.

Valstybinių brandos egzaminų dalis gali laikyti ir eksternai.

Eksternas – asmuo, įgijęs vidurinį ar lygiavertį išsilavinimą Lietuvoje ar užsienyje, arba užsienio valstybės ar tarptautinės organizacijos vidurinio ugdymo programos mokinys, pageidaujantis laikyti dalyko valstybinio brandos egzamino dalį.

Eksternai, planuojantys laikyti valstybinių brandos egzaminų dalis 2024-2025 mokslo metais, gali teikti prašymus iki 2024 m. lapkričio 25 d. bazinės mokyklos vadovui. Eksternas laisvai renkasi, kokias valstybinių brandos egzaminų, iš tų, kurie yra organizuojami, dalis ir kokiu kursu – bendruoju ar išplėstiniu (jei toks yra) – pageidauja laikyti. Eksternui valstybinio brandos egzamino antrąją dalį leidžiama laikyti tik jei jis laikė arba pateikė prašymą laikyti atitinkamo dalyko valstybinio brandos egzamino pirmąją dalį.

Atvykstant rašyti prašymą su savimi reikia turėti:
1. Asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (asmens tapatybės kortelę, pasą, leidimą gyventi Lietuvoje arba vairuotojo pažymėjimą).
2. Vidurinį išsilavinimą liudijantį dokumentą (brandos atestatą, profesinės ar aukštesniosios mokyklos diplomą, jei vidurinis išsilavinimas įgytas Lietuvoje);
3. Užsienio kvalifikacijų atveju, bent vieną toliau nurodytą dokumentą:

- švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymą dėl vidurinio išsilavinimo pripažinimo;
- studijų kokybės vertinimo centro pažymą, kuria vidurinį išsilavinimą liudijanti kvalifikacija įvertinta lygiaverte arba lygiaverte su sąlyga, kad bus išlaikyti brandos egzaminai;
- studijų kokybės vertinimo centro pažymą, kuria užsienio kvalifikacija pripažinta (įskaitant pripažinimą, suteikiant kvalifikacijos turėtojui tik tam tikras teises bei pripažinimą tik kartu su papildomais reikalavimais) lygiaverte Lietuvos Respublikoje teikiamam viduriniam išsilavinimui.

4. Užsienio valstybės ar tarptautinės organizacijos išduotą dokumentą, liudijantį, kad asmuo mokosi užsienio valstybės ar tarptautinės organizacijos vidurinio ugdymo programos baigiamojoje klasėje arba šios programos III gimnazijos ar jai prilygintoje klasėje (toliau – užsienio valstybės ar tarptautinės organizacijos programos mokinys).
5. Kvitą, patvirtinantį pinigų įmoką už pasirinktų valstybinių brandos egzaminų dalių laikymą, išskyrus užsienio valstybės ar tarptautinės organizacijos programos mokinį. Prašymą dėl valstybinių brandos egzaminų dalių laikymo galima pateikti iki einamųjų metų lapkričio 22 d. Eksternas, išskyrus užsienio valstybės ar tarptautinės organizacijos programos mokinį, sumoka 20 eurų už kiekvieną pasirinktą dalyko valstybinio brandos egzamino dalį.

Rekvizitai:
Jonavos Jeronimo Ralio gimnazija
Sąskaitos Nr. LT204010043900050116
Mokėjimo paskirtis: eksternas, Vardas Pavardė, egzaminų dalių skaičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas